lørdag 28. januar 2012

To kjoler!

Det er vinter nå, og plutselig kom snøen til Sørlandet igjen, så nå er det og få på raggsokker og ulltøyet og ut med snøskuffa igjen.
Og til kattenes glede så skuffer jeg veier på verandaen på kryss og tvers, så de har et eldorado der ute med hemmelige huler de kan gjemme seg i og lure på hverandre.
I dag hadde jeg besøk av barnebarnet, og mens jeg skuffet og børsta bilen fri for snø, var hun ute på verandaen og laget enda en ny "hemmelig" gang.. iallefall skvatt jeg da det plutselig kom en katt sprettende fram fra den for å "ta" meg da, når jeg skulle ut å titte, den stien hadde ikke jeg laget.
Det er jammen utrolig at to katter kan ha det så utrolig morro i mange timer bare de får litt ekstra oppmerksomhet, og litt snømåking da.. hi hi
Her er de i fullt firsprang! :))
Ellers har jeg begynt å synge i kor også nå, ja ikke alene da.. hi hi men sammen med 42 andre damer, og så har vi med en mann som tar seg av det instrumentale for oss.
Vi har det utrolig artig, og jammen blir det fart i sangene våre og etterhvert.
Vi hadde julebord fredag 13. Januar, vi kaller oss Champagnepigene og siden ingen av oss hadde så god til til å sprette champagneflaskene før jul, fant vi ut at etter jul er helt greit med julebord.
I den anledning måtte jeg ha meg en god og kanskje litt fin kjole, det er gjerne litt kjølig i øvingslokalet, og siden vi fikk levert maten og der er god plass feiret vi der også, da måtte jeg ha en ullkjole.
Ulljersey fra Sydilla i en nydelig mørk turkisfarge, vinterturkis kaller jeg denne.
Og for å få den silkemyk inni, valgte jeg rett og slett og fore den - med 100% Silke.
Et nydelig silkechifong, som nok ikke tåler så mye, men det får våge seg, den skal vaskes skånsomt da.. :)
Jeg kom over noen nydelige små stoffroser på et tynt bånd, de kom i halsringingen og nede på ermene, og et vakkert plissert blonde som er nederst på kjolen, og med en fargerik glinsende glidelås ble det en god og varm og fin festkjole, som også kan brukes ellers når det er kaldt.
Og før dette igjen, så måtte jeg ha en god hverdagskjole som også muntrer litt opp i vintermørke.
Så jeg fant fram en T-skjorte jeg kjøpte i Polen i sommer og klippet ut kattemotivet som var på forstykke her, (det var derfor jeg kjøpte T-skjorten..:))
Deretter applikerte jeg kattene på forstykke på denne kjolen sydd i velour kjøpt på Masker og Sting i Arendal. et nydelig stoff, godt og mykt! :)
Mønstrene til disse kjolene er litt hummer og kanari, ikke helt hjemmelaget og heller ikke ferdig kjøpt for å si det sånn, jeg bruker gjerne et eller to grunnmønstere som jeg mekker til ønskelig fasong.


Som du ser, så måtte katten bort og inspisere her også!!  De passer på at alt går riktig for seg! hi hi

Jeg håper Januar blir fin resten av tida og at Februar glir lett unna, selv om vi har en dag ekstra i år da, men vi klarer vel det og! :)

3 kommentarer:

 1. Fantastisk flotte kjolar!
  Og så er det kjempekjekt med kattar som kosar seg ute :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk skal du ha! :)
   Ja kattene elsker å herje og å leke, og når bare det er måkt så hopper de rundt, livsglade som bare den! :)

   Slett
 2. Så fin kjole du har laget. Kjempe artig med kattebildet du har sydd på. Kjekt når man kan ta i bruk "gjenvinning". Takk for innlegg i bloggen min. Ser du lurte på fiskevottene. Jeg kan strikke ett par om du fortsatt har lyst.

  SvarSlett